spacer

JS LBLC

Капковото напояване и поливни системи – Каква ще e главната разлика ?

June 18th, 2020 by admin

Като решите точно как да бъде създаден Вашият зелен двор, важно съществено значение може да бъде точно какъв тип поливна система ще поставите.

Поливането на вашия собствен озеленен двор е от много-важно съществено значение, ако наистина искате ефективно да създадете само една площ от райграс.
Две от най-използваните с-ми за поливане на заелени площи са капково напояване и поливни системи. В случай, че не сте уверени каква е разликата м/у именно тези 2 с-ми, ние ще ви покажем точно какви са те и ще помогнем да определите кое точно е за вашите потребности и градината ви.
Определение на системата за капково напояване и пръскане
Независимо че съществуват много на брой варианти на напоителни системи за капково, ние желаем да обхванем основния модел, който обикновено се използва, след като говорим за двоворе на къщи и търговски имоти.
Напояване с капки
Системите за капково напояване разпределят нашата вода по правилен вариант. Използвайки много на брой дълги пластмасови тръби, напояването със ситни капки обикновено е много ниско близо до тревата, така че по-малко вода да се изгуби от изпарението. На редовни интервали или пък в взаимозависимост от дизайна на градината, в тръбите за напояване има дупки, да е в състояние напълнената вода да изтече.
Както ни показва наименованието, споменатата система за напояване дава възможност тази вода да пада направо на тревата, заобикаляща растението, където се локализира отвора.
Система за напояване
За разлика от тях, системата за напояване разпръсква капките в по-широко разпространени, контролирани граници. За по-голяма площ на напояване се използват помпи за вода, може да разгледате онлайн помпи за вода на https://bielagro.com/pompi-za-voda

В сравнение със новите системи за напояване се намират над почвате, когато става въпрос за напоителните системи, тръбите са под земята, като единствено главите които пръскат се забелязват от почвата.
Когато се влючат, именно тези системи разпръскват значителни количества чиста вода, за да покрият значително по обем земя. Пръскащите устройства, поставени от професионални озеленители, може да бъдат поставени точно така, че вашият двор да има нужното по обем водно покритие, без участъци, които да останат без вода.
На информация за различията м/у системата за капково напояване и системите за напояване, можете да получите доста хубава представа за това, от която се нуждаете във вашия двор. Но ако наистина все още не сте сигурни, е хубаво да знаете ползите и минусите на 2-те системи за поливане.
Ползите и − за капково напояване
Плюсове :
Драстично намалява водните отпадъци
По-изгодно за различно поливане на растения
Предотвратява в пъти ерозията на земята
Лесен за добавяне
Намаля инфекцията на рах=йграса поради пренасищане
Ползите и минуси на системите за напояване
Плюсове :
Чудесен вариант за всички индивидуални видове земна почва
Може с приложение да работи с таймер
Пласмасови тръби безопасни в почвата
Покрива много лесно огромни участъци
Може да се поставят добавки като отрови и хранителни вещества за тревата

JS LBLC is proudly powered by WordPress. SimpleBeatyrolex theme by Datejust