spacer

JS LBLC

Каски за мотор – въпросът е защо са ни нужни и как да си купим правилната

December 20th, 2019 by admin

Едва ли има почитател на високите скорости, който напълно да има необходимост от убеждаване от важността на качествените каски за мотор.

Почти всеки един голям моторист често е превърнал каската в нещо значително повече от основна мярка за сигурност.

Освен точно това каската е и аксесоар, съставна част от цялостната визия на моториста, също така и допълнение към визията на самия мотоциклет.
Но в действителност въпреки, че нуждата от каски за мотор да изглежда повече от очевидна, често пъти новаците ентусиасти или по-самонадеяните водачи преценяват да ги изключат, понеже ги откриват за неудобни, прекалено скъпи или абсолютно ненужни.

Но инвестицията в качествена каска е нещо, което може да запази живота на водача, да го спаси от травми и да му спести множество неприятни изживявания от удар, лоши метеорологични условия и други.

Точно какво трябва да имате предвид малко преди избирането на каска?


Магазинът предлага голям вариант от различни модели и ценови класове моторни каски за мотор. Факторите, които е наложителна да вземате предвид за избиране на каска, ще са здравина, марка, сертификат, удобство, дизайн, разбира се, крайна цена също въпреки, че не винаги тя да е сигурен критерий за качеството.

Трябва да сте измерили обиколката на скалпа си, точно преди да отидете в магазин за каски за мотор, въпреки че в крайна сметка ще ви се наложи да пробвате много различни типове, за да решите кой е най-удобният за вас.

Съществуват 3 различни форми на главата: по-дълга, средна и кръгла. Твърде вероятно ще купите каска директно на място в специализиран магазин, затова и да не можете да прецените каква точно форма мото каска ви е необходима, експертите гарантирано ще ви помогнат.
Каква е идеалната моторна каска?


Моторната каска трябва да ви бъде приятна, а точно това означава да не бъде нито прекалено затегната, нито твърде разхлабена. В идеалния случай тя залепва точно на скалпа ви и малко по малко ще я чувстват като естествена неразделна част от нашето тяло и екипировката.

Няколко съвете за моторни каски от BobiMX

Добра идея е да вземете под внимание на факта, че каските за мотор се отпускат веднага след кратка употреба. След като се опитате да я свалите, каската не е добре да излиза лесно и бързо, а докато разклатите глава, каската не трябва да се движи.

Ако по главата ви има протривания, червени следи или други наранявания след проба и малко носене, значи не сте избрали правилен вид.

Желателно е каската ви да има достатъчно отвори, за да дишате. Не трябва и да нарушава вашата видимост.
Сертификат за качество


Разбира се, повече от важен е сертификатът на моторните каски, тъй като той ви гарантира годност и безопасност. Стандартите за качеството са:

● DOT (сертификат за минимално ниво на качество в САЩ)

● ECE22.05 (сертификат за съвсем малко ниво на качество в Европейският съюз)

● ACU GOLD (сертификат, че каската е годна за пистови състезания, който е в сила за Великобритания).


Каските за мотор са доста повече от принадлежности. Те са нещо, което може да запази живота ви, затова не ги пренебрегвайте и не ги оставяйте вкъщи преди път – независимо дали планирате той да е продължителен, или кратък.

В края на краищата, най-важната част от самото пътуване е не само да стигнете до крайната цел, но и веднага след това да се приберете вкъщи.

В сайта на Боби Мх ще намерите широк избор от мото каски

JS LBLC is proudly powered by WordPress. SimpleBeatyrolex theme by Datejust