spacer

JS LBLC

Наистина важни съвети за свежа поляна

September 28th, 2017 by admin

Типове поляни

За да получите желаната от Вас морава, ще трябва да изберете правилната тревна смеска (комбинация от семена), примерно власатка или английски райграс. Има съответстваща смес от семена за абсолютно всеки тип морава. А те може да бъдат декоративни, обществени, спортни или пък много други ландшафтни местности.

tools

Поливане на тревните площи

Тревните площи реално могат да бъдат напоявани като ръчно – с воден пистолет и маркуч, също така и автоматизирано – с разпръсквачи. В случай, че се полива през светлата част на денонощието, изпарява се част от водата, без да бъде използвана. Затова още повече се ползват по-интелигентни, ефективни и пестящи вода с-ми. Значително популярни са прибиращите се разпръсквачи. Построяването на подобна система за поливане Ви дава покой години напред, позволявайки удобно да поливате поляната с използването на едно бутонче или с лаптоп за напояване.

Наторяване на тревните площи

При косенето се вземат малка част от хранителните съставки на ливадата. Разбира се това би могло да се компенсира чрез наторяване. Препоръчително е да се извършва през пролетта и есента, всичко зависи от мащаба на натоварване на моравата, също и от типа продукт за наторяване, който сте използвали. На българския пазар още по-често се налагат гранулирана тор с дълготрайно действие – издържаща няколко месеца.

Ъгли на морава

За окрайчване на ливадата, изключително хубав инструмент е акумулаторна ножица с дълга ръкохватка.

Подновяване на тревни площи

Като идва пролетта и тревата се позеленее, на отделни места би могло да се задържат тъмни участъци. Те се коригират благодарение на рязане с ръчен уред (като пример лопата). Подрязаното местенце би могло да се запълни с тревен чим. Още един вариант е след отстраняване на сухите треви, да се разрохка земята и да се посадят чисто нови семенца.

Техника на подрязване

Всеки един път когато косите, е необходимо да променяте посоката на рязане. Или задължително ще натискате стъблото само в една страна, това носи след себе си до далеч по-лесно сплъстяване на тревата. Ако стандартно подрязвате надясно, сменете с подрязване наляво. Понякога е хубаво и на диагонал, като сменяте курса.

Открийте още: https://megatools.bg

JS LBLC is proudly powered by WordPress. SimpleBeatyrolex theme by Datejust