spacer

JS LBLC

Полезни съвети, за да вземем мощен преносим компютър – справочник за начинаещите

January 26th, 2017 by admin

Заради факта, че новите технологии непрестанно се модернизират, броят на мъжете и жените, избиращи да си закупуват геймърски преносими компютри вместо настолни расте в пъти . Едно от важните плюсове на мобилните компютри е тяхната мобилност, позволяваща им безпроблемно да са носени навсякъде. А те са чудесния вариант за хора, които са непрекъснато пътуване, плюс това не заемат толкова много място у дома като настолните.

Изборът на най-подходящите мощни преносими компютри обаче би могло да се окаже мисия невъзможна за начинаещите в точно тази конкретна област. Самата истина е, че на този пазар се предлагат все повече и най-разнообразни модели и марки, с адски различни функионалности.

А как точно да закупите един, отговаряйки напълно на вашите искания?

Уточнете с какъв бюджет ще разполагате. Изберете рамка на цената и така ще ограничите кръга от опции на вашия избор. Имате възможност да си вземете приличен преносим компютър на крайна цена от 800 до 1000лв., но ако желаете наистина добра конфигурация ще е нужно да си приготвите и да отделите 2 или дори 3 пъти повече за нея.

Най-значителното нещо при подбора на здрав лаптоп е картата на видеото. В перфектния вариант вие ще пожелаете тя да е външна и със собствена рам минимум 1GB. При абсолютно никакви причини не купувайте мобилен компютър с вградена карта на видеото, понеже тя няма да може да поддържа тежките игри, и вие само ще си дадете парите напразно.

Втори важен елемент е процесор. В идеалния вариант ще искате да бъде минимално 2.5 GHz 2-ядрен, дори и 4-ядрен процесор. Cpu-то управлява бързината на зареждане на вашия преносим компютър. Запомнете следното: ако GHz е по-високо, много по-добре. Обикновено вие бихте избирали измежду AMD и Intel, а точно те са двата най-добри създатели на CPU-та.

Важно е добре да вземете под внимание с колко рам памет се предлага харесания от вас стабилен лаптоп. Препоръчително е е да е с минимум 4 Gb, но ако е с 6, осем или пък 12 ще е най-правилно. Колкото повече памет разполага вашия собствен преносим компютър и добра видео карта, толкова по-хубаво ще вървят любимите ви сериозни игри.

Ако следвате тези важни напътствия бихте могли да откриете и закупите най-добрия преносим компютър за игри, напълно съобразен с нуждите ви и бюджет.

laptop

JS LBLC is proudly powered by WordPress. SimpleBeatyrolex theme by Datejust