spacer

JS LBLC

Как може да пазите сребърните си украшения

November 18th, 2014 by admin

Още от древни времена красотата на изящните сребърни украшения се счита за величествена. Много по-ярко от родия и платината, среброто е притежател на хубав блясък и е най-бял от всички до един скъпоценни метали. Отразяващата му светлината повърхност е причината то се използва и за правенето на огледала.
http://zebrahome.bg/go/bebeshki-igrachki.html

Въпреки, че има редица употреби на красивия метал, най-известното от тях е в сребърната бижутерия. Златарите произвеждат уникални накити. Достъпни и красиви, тези накити от сребро могат да бъдат открити в стилно аранжираните витрини на бижутерийните магазини.

Среброто е особено ковко и меко. Смесва се с различни елементи, за да се получи бижу, който е не само красив, но и напълно траен за всекидневна употреба. Най-често към него се прибавя и мед, за да осигури дълготрайност, без да докосва привлекателността на сребърните бижута. За да съхраните изящния им външен вид, трябва да се грижите за тях, което не е особено сложно.

В магазините се продават пасти за излъскване, които поддържат блясъка на вашите сребърни украшения. Те съдържат различни съставки, като те действат бързо на метала.Друг метод за чистене на бижута от сребро е да се измият с веро и топла вода. После задължително се сушат с кърпа. Тази процедура може спокойно да се прави всеки ден, тъй като премахва насъбраната мръсотия от украшението лесно и бързо. После, е добре накита да се мине с вълнен или памучен плат за повече блясък.

Съхранявайте красивите си сребърни украшения на сухо и тъмно място. Може да използвате специалните кутии, които се предлагат в много цветове и форми. Добре е всяко украшение да е отделно, за да няма допир с другите накити, понеже има шанса да се надраска повърхността на среброто.

Както се убеждавате, гореизброените съвети не са сложни за изпълнение. Но няма да е лошо да разберете и какво да избягвате да правите с накитите:

Не допускайте бижутата ви да имат допир с разяждащи химични съединения. Белината, хлорът и амонякът за секунди могат да ги унищожат.

Не позволявайте бижута от сребро да лежат директно върху повърхности от дърво, понеже дървото най-често в съдържанието си има киселина, която може да повреди самата повърхност на среброто.

За да се насладите на привлекателността на сребърните си украшения, не е нужно кой знае колко много. Само трябва да прилагате тези малки хитринки редовно и ще бъдете спокойни, че правите най-доброто за своите бижута.

JS LBLC is proudly powered by WordPress. SimpleBeatyrolex theme by Datejust

Parse error: syntax error, unexpected '<' in /home/wcaccreditation/public_html/jslblc.com/wp-content/themes/simplebeauty/footer.php(19) : runtime-created function(1) : eval()'d code on line 1